Over ons

Kind of Green® is een Wageningse groene onderneming, opererend op het grensvlak tussen wetenschap en ingenieursbureaus. Kind of Green® levert state-of-the-art informatie en informatietools voor een duurzamere landbouw, is aanjager van groene innovaties en levert duurzaamheidsadvies op maat. Onze voornaamste producten en diensten zijn:
  1. Satellietbeelden voor het monitoren van gewaspercelen, via Field from Space.
  2. Innovatieve concepten en projecten op het gebied van duurzame landbouw en de circulaire economie
  3. Ondersteuning op het gebied van gewasgroeimodellen – in het bijzonder in relatie tot ruimtelijke data en machine learning
  4. Duurzaamheids-quick-scans en het identificeren van verbetermogelijkheden
  5. Python scripts voor het automatiseren van (GIS) taken, en het koppelen van verschillende landbouw- en milieumodellen
  6. Gastlezingen en -colleges, keynote speeches en workshops op het gebied van duurzame landbouw en groene innovaties
  7. Mobiele apps voor landbouwtoepassingen
  8. Blogs, artikelen en onderwijsmateriaal op het gebied van duurzame landbouw en groene innovaties

Lees meer…

 

Onze visie

Kind of Green® is een “lean and green” startup die sneller reageert, lagere overheadkosten heeft en beter werk levert dan vergelijkbare grotere spelers. Innovatie zit in ons DNA maar tegelijkertijd staan we nog steeds met de voeten stevig in de modder. Kind of Green bezet de niche die wordt opengelaten door de agronomen van het oude stempel, die intussen allemaal manager zijn geworden – en nauwelijks bekend zijn met moderne IT-tools – en de jonge programmeurs die overzicht, ervaring en inhoudelijke diepgang missen. Onze drive om te innoveren, ervaring in Azië en Afrika en in het bedrijfsleven en communicatieve vaardigheden onderscheiden ons verder van anderen. Het belangrijkst zijn echter onze passie voor het creëren van elegant werk van hoge kwaliteit en de ambitie om bij te dragen aan een betere wereld.

 

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.